5 Tips om uw creativiteit aan te wakkeren

Het schrijven van een artikel betekent niet alleen het typen en schrijven van gedachten in woorden. U moet het belang van uw lezers zien te vangen en hen aan het lezen houden. Om te zorgen dat uw bericht ook echt over komt moet u de aandacht en belangstelling van de lezer zien te krijgen. Een van de manieren om dit te bereiken is door het prikkelen van hun nieuwsgierigheid.

Het belangrijkste ingrediënt bij het maken van een goed artikel is een grote dosis creativiteit

Terwijl creativiteit voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld is kunnen sommige mensen last hebben van een creativiteits block. Veel schrijvers hebben letterlijk hun boeken verscheurd en hun haren uit hun hoofd getrokken op het moment dat ze een writers block kregen.

Van woorden beelden maken in de geest van de lezers is een kunst

Een duidelijke en heldere weergave vereist een zekere flair die alleen creativiteit kan bieden. Vergelijkingen en metaforen helpen een hoop maar de manier waarop een artikel woord voor woord, zin voor zin per paragraaf in het hele artikel wordt verstrengeld of ontwikkelt is de essentie van het artikel.

Dus wat moet u doen als er niets in u opkomt?

Er zijn geen trefzekere manieren om de perfecte ideeën op te doen maar er zijn eenvoudige manieren om uw creatieve sappen te doen stromen. Niemand kan u garanderen van het hebben van de perfecte mentaliteit maar vele methoden kunnen u helpen bij het bereiken van de juiste state of mind. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om dit te bereiken.

write-593333_960_720

1) Houd altijd een dagboek bij of maak dagelijkse aantekeningen

Ideeën kunnen worden veroorzaakt door alles wat u kunt horen, zien of ruiken. Uw zintuigen zijn uw radar om goede ideeën te vinden. Schrijf ze allemaal in een dagboek en houd het bijdehand voor toekomstig gebruik. U kunt ook iets gaan opschrijven dat u heeft gelezen of gehoord en kan u op deze manier iemand anders zijn ideeën gebruiken om uw eigen ideeën te ontwikkelen en eventueel bij te stellen. Vergeet niet dat ideeën en creativiteit overal vandaan kunnen komen; het is de ontwikkeling van het idee dat het juist uniek maakt.

read-341027_960_720

2) Ontspan en neem de tijd om dingen uit te zoeken

Een verwarde geest kan geen ruimte voor nieuwe ideeën maken. Iedereen moet een heldere geest hebben om hun creativiteit op volle snelheid te krijgen. Zorg daarom dat u zich ontdoet van alle obstakels die een belemmering van uw creativiteit kunnen zijn. Als u last heeft van iets kunt u uw geest niet dwingen om geconcentreerd te blijven.

Probeer om elke keer dat u de kans heeft na te denken over uw ervaringen en interacties met anderen en probeer daarbij zoveel mogelijk te ontspannen. Probeer jezelf opnieuw te ontdekken om erachter te komen wat uw emotie triggert, Ontdek wat u inspireert! U kunt deze emoties gebruiken om u te helpen in het uitdrukken van jezelf en uw ideeën, hiermee kunt u creatief groeien.

office-730681_960_720

3) Maak een werkplek die uw creativiteit kunnen inspireren

Uw werkplek kan vrij snel een belemmering worden waarneer het u niet gelukkig maakt of als u er zich niet ontspannen voelt. Creativiteit komt voornamelijk voort uit het hebben van een heldere geest. Een messed up werkplek veroorzaakt afleiding en zal niet bevorderlijk zijn om uw creatieve stroom aan te wakkeren.

Omring uw werkplek daarom met voorwerpen die u gelukkig en ontspannen maken. U zou foto’s, of geuren, voorwerpen kunnen gebruiken die inspireren om uw creativiteit aan te zwengelen. Een schone en goed georganiseerde werkplek bevrijdt u ook van afleiding en ongewenste belemmeringen. Met een goede werkplek kunt u in alle rust werken en beste bij u naar boven halen.

mood

4) Zorg dat u in de stemming bent 

Zoek voor u zelf uit waardoor u in een goede stemming komt om uw creatieve sappen te doen stromen.Er zijn vele manieren om in de stemming komen. Sommige schrijvers zijn bekend om het drinken van alcohol bij het schrijven en gebruiken een klein slokje wijn om hun verbeelding aan te wakkeren. Anderen gebruiken liever sfeervolle muziek of doen iets aan de verlichting om een omgeving te creëren wat hun stemming in het positieve beinvloed.

miniature-1700629_960_720

5) Ga er op uit en doe eens iets ongebruikelijks

U laten gaan en plezier hebben produceert adrenaline dat uw fantasie een booster kan geven. Ga op avontuur of ga er op uit voor een lekkere wandeling. Wat het ook is dat ongebruikelijk is en u uit uw dagelijkse routine en schema sleurt, maak er gebruik van. Voor dat u het beseft zullen uw creativiteit en verbeeldingkracht weer in overdrive gaan.

 

Auteur

163f0fb

Hans van der leden 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer richting +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

man_woman_remove_posters_18549

Wekelijks Artikelen van onze Business Experts ontvangen
Please follow and like us:
Community4business5 Tips om uw creativiteit aan te wakkeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 3 =