Zo schrijft u artikelen die de aandacht van uw publiek vasthouden!

Er zijn duizenden of mischien wel miljoenen artikel sites op het internet te vinden. U zou zelfs kunnen zeggen dat er elke dag duizenden nieuwe blog artikel websites bij komen.

Dus de vraag is:

Hoe schrijft u een goed artikel die mensen ook graag willen lezen ? En mischien nog wel belangrijker hoe valt u op in de massa?

66065-1swjux1468419249

Het gaat allemaal over u

Bij het schrijven van een artikel of een tutorial zorg er dan voor dat het is gericht op de persoon die het leest.

Niemand geeft om wat de auteur denkt

Zorg ervoor dat u geen woorden als “wij” “ons” en “ik” gebruikt maar gebruik liever de woorden  “je” of “u”.

Zo houdt u het artikel of de handleiding persoonlijk

grammar-389907_960_720

Grammatica

Houd de grammatica casual maar nog steeds goed leesbaar. Wilt u ziften door een puinhoop van spelfouten en via run-on zinnen proberen te achterhalen wat de auteur zegt? Nee, natuurlijk doe u dat niet. Niemand doet dat. Spell check it, grammatica check it, en lees het een paar keer na. Zorg ervoor dat uw lezers de zinnen die uw heeft opgeschreven makkelijk kunnen begrijpen.

Voorbeelden

Wanneer u een artikel leest wilt u meestal een soort van concreet bewijs zien over iets waar de auteur het over heeft . Als het artikel dat u leest een tutorial is wilt u het eindresultaat zien, toch?

Dus zet deze altijd in het begin van uw artikel

U wilt niet helemaal naar beneden scrollen om te zien wat het uiteindelijke resultaat van al uw werk is en om te beslissen of het u wel of niet bevalt. Zet uw voorbeelden daarom aan de top van uw artikel om het aan uw lezers te laten zien.

person-802090_960_720

Keep It Casual

Zorg ervoor dat uw lezers zich niet vervelen. Als u een lang artikel gaat schrijven kan u er net zo goed voor zorgen dat het leuk voor hen is om te lezen. U wilt niet dat u lijkt als of  het rechtstreeks uit een wetenschappelijk tijdschrift komt (tenzij het een wetenschappelijk tijdschrift betreft) en zelfs dan nog zou het een beetje casual moeten overkomen. Ik ken een aantal wetenschappelijke artikelen die interessant zijn alleen maar vanwege de manier waarop het geschreven is.

Wees Origineel

Geef een eigen draai aan uw schrijven. Maak het uw eigen. Het is een cliche, ja, maar doe het! Niemand wil hetzelfde idee keer op keer moeten lezen. Ik weet dat ik er af toe ook een beetje schuldig aan ben geweest maar af en toe is een regel breken OK. Net zoals het hier nu over mezelf gaat . Het is een voorbeeld. Raadpleeg # 3.

woodtype-846089_960_720

Vetgedrukte woorden

Vetgedrukte woorden helpen altijd. Dus doe dit voor lijsten, links, en citaten. Lezers willen snel via vetgedrukte woorden kun zien wat ze zoeken en kunnen daardoor snel vinden wat ze willen. Dit bespaart hun tijd en de vetgedrukte woorden krijgen meteen een extra punt van aandacht.

Conclusie

Zorg altijd voor een mooie conclusie aan het einde van uw artikel. U wilt natuurlijk dat uw hele kunstwerk bij elkaar gebracht wordt via een paar mooie zinnen. Dus als ze willen kunnen ze het artikel dat u schreef en waar ze geen aandacht aan hebben geschonken gewoon overslaan. Maar op deze manier kunnen ze toch nog de samenvating van de conclusie te lezen krijgen.

Zoals deze:

Maak uw artikel persoonlijk en gebruik veel voorbeelden en opgemaakte tekst zodat het artikel gemakkelijker te lezen is voor de gebruiker.  Let ook op uw grammatica en zorg dat u het artikel uw eigen maakt , veel plezier ermee!

 

Auteur

163f0fb

Hans van der leden 

 

Ontmoet nu ook andere ondernemers bij de netwerk avonden in Amsterdam of Den-Haag

empi

businessman_multi_tasking_500_clr_17876(1)

Wekelijks Artikelen van onze Business Experts ontvangen
Please follow and like us:
Community4businessZo schrijft u artikelen die de aandacht van uw publiek vasthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 11 =