Hoe je corporate storytelling kunt gebruiken voor je bedrijf?

Om te zorgen dat anderen luisteren naar wat u te zeggen heeft zult u in staat moeten zijn om dit op een geloofwaardige manier over te brengen. Om uw lezers niet af te stoten mag het niet klinken alsof u aan het opscheppen bent. Top copywriters en marketeers zijn in staat om grote hoeveelheden aan geloofwaardigheid toe te voegen aan hun artikelen zonder te klinken alsof ze aan het opscheppen zijn.

Hier enkele tips om u vast een idee te geven waar u op moet letten

==> Gebruik de kunst van het Storytelling

Er is veel dat u kunt zeggen in de context van het vertellen van een verhaal dat niet anders kan worden gezegd.

U kunt een verhaal vertellen over hoe u en uw vriend de voormalig CTO van Google met een briljant concept kwamen om werknemers te helpen om hun productiviteit te verhogen . U zou kunnen delen wat de techniek achter het concept is of wat de uitkomsten zijn en dit onderwijzen aan uw publiek.

Als u geen verhaal had gebruikt zou het aanmatigend hebben geklonken om te zeggen dat u vrienden bent met de voormalige CTO van Google. Maar in de context van een verhaal wordt het een nuttige lekkernij dat geloofwaardigheid met zich meedraagt .

Typewriter What is Your Story

Typewriter What is Your Story

==> In plaats van te proberen om al uw geloofwaardigheids factoren in een keer op uw doelgroep te dumpen is het verstandiger om dit gespreid aan te bieden

U wint er namelijk geen kuddo’s mee om opschepperig uit de hoek te komen.

Laat hier een feit  zinspelen op een andere factor daar

Noem een ongelooflijk resultaat van u in een blog post en ga dan verder. U kunt bijvoorbeeld kort ingaan op een invloedrijke vriend op een andere pagina zonder er een big deal van te maken .

Met andere woorden gewoon even een subtiele hint geven dat u weet waar u het over heeft en ga dan verder. Probeer vooral niet om iets te bewijzen want dat gaat ten koste van uw geloofwaardigheid.

De enige uitzondering is uw bio pagina

Als mensen uw bio pagina lezen willen ze expliciet meer weten over u en wie uw bent. Op uw bio pagina kunt u helemaal los gaan met het benoemen van uw geloofwaardigheids factoren en vertel feiten over u zelf die zij graag over u te weten willen komen.

==> Gebruik Images

  1. Als uw ooit in het nieuws bent  geweest zet de nieuws berichten dan prominent op uw site.
  2. Als uw site SSL beveiligd is plaats dan het SSL-logo. Als uw beschikt over andere keurmerken laat dit dan vooral zien.
  3. Als u voor en na foto’s heeft laat de voor en na foto’s dan ook zien.
  4. Als u een foto van een cheque heeft van inkomsten maak dan gebruik van de foto in plaats van te zeggen hoeveel geld uw heeft verdient.

Foto’s bouwen niet alleen meer geloofwaardigheid op maar hebben een manier om uw geloofwaardigheid een booster te geven

Het lijkt wat overdreven om te vertellen dat u de president heeft ontmoet maar het plaatsen van een foto dat u de hand schud van de president op uw website zal eerder indrukwekkend lijken in de plaats dat u opschepperig overkomt.

Tenzij u duidelijk maakt waarom uw geloofwaardig bent zullen de mensen niet luisteren

Maar het is uiteraard wel belangrijk dat u uw geloofwaardigheid zoveel mogelijk met uw lezers deelt maar dat u het wel op een geloofwaardige manier brengt.

Auteur

295798548_5_RxNx

Hans van der leden 

 

 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer onder +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

Klik op de animatie

En bekijk hier de mogelijkheden die wij bieden aan de ondernemer die snel wil opstarten met zijn online bedrijf. Nu , ook per mnd betalen mogelijk!

rocket_fight_custom_18900

Wekelijks Artikelen van onze Business Experts ontvangen
Please follow and like us:
Community4businessHoe je corporate storytelling kunt gebruiken voor je bedrijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zes =