Inzicht in de levenscyclus van een Lead

Als u praat over het krijgen van nieuwe klanten naar uw website, zal uw focus zich voornamelijk richten op het binnenhalen van ‘leads’.

Een lead is natuurlijk een potentiële klant die voldoet aan de juiste criteria en daardoor kan worden beschouwd als een persoon waar u uw marketingstrategie op richt.
Maar niet alle leads zijn gelijkwaardig sommige leads zijn beter dan anderen. Het doel is daarom dan ook om niet alleen maar leads binnen te halen maar vooral te kijken naar de juiste leads en om leads te converteren van de ene soort naar de andere.

Laten we eens kijken naar de verschillende types van leads die er zijn .

edd91542-zlymcxfdftsfufbgbfhvhfrhekgnmvgh-v2
Cold Lead
Een koude lead is de meest basic vorm van een lead. Dit is iemand waar u contact mee hebt gelegd en die past binnen uw specifieke doelgroep. Met andere woorden, ze zijn van de juiste leeftijd, geslacht, locatie en inkomen en u heeft de middelen om hun te bereiken waar hun interesse liggen.
Maar ze zijn nog steeds een ‘koude’ lead, omdat ze nog geen interesse hebben getoond in uw merk of uw producten en ze hebben nog geen contact met u gehad voorafgaand aan deze eerste interactie .
Warme Lead
De volgende stap voor u is om er voor te zorgen dat dit ‘warme’ leads worden. Een warme lead is een lead waarmee u een interactie heeft gehad en die interesse heeft getoond in uw service of product. Ze zijn dan nog geen betalende klanten, maar ze hebben alleen interesse getoond in uw brand en dat maakt de kans groter dat ze een klant in de toekomst kunnen worden.
Om een warme lead te worden, kan iemand uw pagina toevoegen op Facebook, zouden ze zich kunnen hebben ingeschreven op uw mailinglijst of ze kunnen via e-mails informatie hebben gevraagd over uw bedrijf.
Gekwalificeerde Lead
Een gekwalificeerde lead is het beste lead-type. Dit is iemand die niet alleen belangstelling in uw bedrijf heeft, maar ook daadwerkelijk interesse heeft getoond in uw producten of een specifiek item. Dat betekent dat ze zeer waarschijnlijk willen kopen van u en met de juiste actie van uw kant zijn ze waarschijnlijk zo goed als ‘klaar’ om te kopen.
De sleutel is om alleen proberen te verkopen aan gekwalificeerde leads. Vind daarom koude leads en probeer deze tot een punt te brengen waar in ze meer toegewijd zijn aan uw merk en help hun om te kopen!

 

Auteur

163f0fb

Hans van der leden 

 

 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer richting +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

Klik op de animatie

En bekijk hier de mogelijkheden die wij bieden aan de ondernemer die snel wil opstarten met zijn online bedrijf. Nu , ook per maand betalen mogelijk!

rocket_fight_custom_18900

Wekelijks Artikelen van onze Business Experts ontvangen
Please follow and like us:
Community4businessInzicht in de levenscyclus van een Lead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vier =