Wat heb je nodig voor een goede bedrijfsvoering?

 

“Als ondernemer ben je niet op je best als je een perfecte bedrijfsvoering hebt, maar als je georganiseerd naar buiten treed ben je al op de helft.”

Bedrijfsvoering gaat over de manier waarop een bedrijf of organisatie wordt bestuurd of beheerd. Het is 2016, dus we gebruiken graag andere woorden en zodoende noemen wij dit vandaag de dag: ‘management’.

Voor innovatie hebben we ondernemers nodig. Toch is het als ondernemer niet altijd gemakkelijk om je hoofd helemaal boven water te houden en daarom heeft C4B wat tips op een rijtje gezet zodat jij beter resultaten kunt behalen, problemen kunt voorkomen en daardoor dus een betere bedrijfsvoering kunt voeren.

 1. “Voorkomen is beter dan genezen!”
  Voor een goede bedrijfsvoering zul je altijd de kosten goed in de gaten moeten houden. Als je dit met regelmaat doet kun je altijd anticiperen op eventuele financiële problemen. Maak daarnaast altijd goede afspraken met eventuele leveranciers over betaaltermijnen en kortingen.
 2. “Laat je informeren om te kunnen innoveren!”
  Niet iedereen wordt geboren met ondernemersbloed. Als je zelf (nog) niet veel ervaring hebt met ondernemen, vraag dan eens of er een wel-ervaren ondernemer met je meekijkt. Iemand anders kan sowieso van een ander point of view dingen raadplegen die jij over het hoofd ziet.
 3. “Buffer voor de klappen!”
  Maak jij winst? Probeer er dan altijd iets van opzij te zetten.
  Iedere ondernemer krijgt weleens te maken met mindere periodes, en als je een buffer hebt opgebouwd kun je daarmee de klappen opvangen!
 4. “Thuis moet de kachel blijven roken!”
  Wanneer jouw onderneming in de financiële problemen komt, zorg er dan voor dat er in ieder geval genoeg geld over is voor je boterham. Vooral startende ondernemers steken vaak (al) hun geld in de onderneming en dan gaat het uiteindelijk privé niet meer. Daarnaast help je je bedrijf er niet mee als je privé wordt getroffen dus houd privé en zakelijk enigszins gescheiden!

Auteur

295798548_5_RxNx

Hans van der leden 

 

 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer onder +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

Please follow and like us:
Community4businessWat heb je nodig voor een goede bedrijfsvoering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 6 =