Modelovereenkomsten voor Zzp ers, branches en beroepsgroepen

Modelovereenkomst heeft Verklaring arbeidsrelatie (VAR) vervangen

Een nieuw systeem van overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer heeft de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) vervangen. Deze overeenkomsten bieden zekerheid vooraf over de gevolgen voor loonheffing.

  • Opdrachtgever en opdrachtnemer zijn voortaan samen verantwoordelijk voor (het beoordelen van) de arbeidsrelatie en eventuele aanspraken achteraf. Bijvoorbeeld wanneer de Belastingdienst een dienstverband constateert.
  • De Belastingdienst publiceert modelovereenkomsten:
  • Een opdrachtgever mag ook voor alle opdrachtnemers tegelijk een eigen overeenkomst opstellen voor soortgelijk werk. Na goedkeuring door de Belastingdienst is ook dit contract opnieuw te gebruiken.

Voor wie?

Alle bedrijven

Wanneer?

De wijziging is ingegaan per 1 mei 2016. U kunt overeenkomsten laten beoordelen door de Belastingdienst. De Belastingdienst publiceert regelmatig nieuwe goedgekeurde voorbeeldovereenkomsten. Meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen over de nieuwe wet.

Externe links

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Modelovereenkomsten voor zzp ers, branches en beroepsgroepen

De modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen zijn opgesteld door verschillende branches en belangenorganisaties. Hierdoor zijn ook specifieke omstandigheden van branches of beroepen in de modelovereenkomsten verwerkt. Aan de hand van de toelichting bij de modelovereenkomst en de geel gemarkeerde bepalingen kunt u nagaan of de overeenkomst die u wilt gebruiken, past bij uw opdracht en de afspraken die u samen wilt maken.

U kunt de modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen downloaden

RTL Z

Sat Jun 04 11:27:07 +0000 2016

Zo stel je als zzp’er een goed modelcontract op https://t.co/kkoNCZBAvz https://t.co/ymUXfuaoVb

Read more …

 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, E-learning, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer onder +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

Please follow and like us:
Community4businessModelovereenkomsten voor Zzp ers, branches en beroepsgroepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 11 =