Content maken: zoek de emotie achter de vraag

Technische specificaties, nieuwe toepassingen, extra opties, speciale services en maatwerk; allemaal ‘bijzonderheden’ waarmee mening verkoper/dienstverlener zijn product onder de aandacht probeert te brengen. Zou jij er warm voor lopen?
Ik niet, althans niet in eerste instantie. Het eerste waar ik op ‘aan sla’ is of het product of de dienst mijn vraag beantwoord, dan wel mijn probleem oplost. Ik ben niet op zoek naar de diverse service-abonnementen van de verwarmingsmonteur, ik wil dat mijn ketel het weer doet! Ik wil – met een lelijk woord – ontzorgd worden!

Ik geef het toe, het is lastig om een saai product aan de man of vrouw te brengen. Wat wie loopt er nu warm voor opzetsloten, airco-onderdelen of een dienst als het schoonspuiten van terrassen? Pas als iemand, bedrijf of persoon, een probleem heeft, gaat hij op zoek naar de oplossing. En daar zit een haakje naar de content die jij kan delen. Vergelijk ze maar eens, deze twee resultaten van een zoekopdracht ‘opzetsloten’:

1.  Inclusief 3 sleutels – Dagschoot vast te zetten in ingetrokken toestand – Heeft een trekknop voor dagschootbediening aan de binnenzijde – De vaste binnen- en losse buitencilinders zijn vernikkeld .

2.  Een veilig gevoel in uw eigen huis is belangrijk. X kan u hierover advies geven, en de juiste producten leveren en installeren.

Ik zou wel weten met wie ik zaken wil doen als er net bij mij is ingebroken. Een bedrijf of persoon die mijn gevoel herkent en daar een oplossing voor heeft, dat is waar veel mensen en organisaties op zoek naar zijn. Inspelen op beleving en gevoel leidt tot identificatie (‘dit gaat over mij!’) en biedt zo een ingang om je product of dienst onder de aandacht te brengen.

Kan dat bij elke product of dienst? Volgens mij wel, want als het goed is beantwoord je met je product/dienst een potentiële vraag van een klant of relatie. En achter die vraag gaat een emotie schuil. Jouw advies lost toch het probleem van de klant op. Jouw training is bedoeld om de talenten van de deelnemers te versterken. Jouw brood stilt mijn honger en je kettingslot zorgt dat mijn fiets er straks nog staat. Mijn tekst helpt jou beter communiceren en jouw dienstverlening als brancheorganisatie helpt leden zich beter vertegenwoordigd zien. Als je de emotie achter de vraag weet te vinden en benoemen, maak je een goede kans om in contact te komen en misschien wel zaken te doen!

Ken jij de wensen en emoties van je huidige klanten? Ga het gesprek aan en probeer die scherper te krijgen.

 

 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer onder +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Wordt-nu-lid

Please follow and like us:
Community4businessContent maken: zoek de emotie achter de vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 8 =