Inhakers: wees authentiek, doe wat bij je past

 

Wist je dat het 2 maart Nationale luizendag was? Vast niet, en als je het wel wist heb je er waarschijnlijk niets meegedaan, tenzij je leverancier van luizenkammen of anti-luizenshampoo bent. Zo zijn er nog honderden ‘nationale en internationale dagen’ die in het teken staan van een of ander thema. Haak jij aan op de actualiteit in de content die je deelt? Wel zo leuk natuurlijk, maar doe het dan wel goed en authentiek.

Maatschappelijke issues
Als je je content met maatschappelijke thema’s wilt verbinden is het handig om te weten wat wanneer op de agenda staat. Op www.issuekalender.nl. vind je de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van de World Kindney Day (10 maart) tot de dag van de Passie (29 mei). Lang niet alles zal in je straatje passen, maar het is wel leuk om eens een thema te kiezen wat je aanspreekt en daarop aan te sluiten in je uitingen.

Vraag naar de mogelijkheden1!a

Evenementen
Het WK Voetbal, de Olympische Spelen, het Darwin jaar en Domino Day, ze hebben één ding gemeen, en dat is dat al heel lang van te voren bekend is wanneer ze plaatsvinden. Maar ook nationale feestjes als Koningsdag en Bevrijdingsdag zie je al ver van te voren aankomen. Weet jij een leuke manier om aan te haken op het Oranje-gevoel? Probeer dan eens of je voor 27 april passende content kunt produceren. Zelf heb ik me voorgenomen die dag een Oranje-blog’ te maken. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om daar nog aan te schaven.

Sport
Sport doet het altijd goed, van de KNVB-bekerfinale tot het nationaal kampioenschap polstokverspringen. Op www.sportevenementenkalender.nl vind je heel wat sportieve toernooien waarop je kunt aanhaken. Ook hier geldt: kies wat bij je past. Ben jij een enthousiast hockeyer, dan kun je met passie daarover vertellen of een leuke gadget of actie verzinnen. Is het een ‘moetje’, dan straalt dan in de meeste gevallen van je actie af en is het effect maar matig.

Probeer je idee uit
Vertrouw niet alleen op je eigen ideeën, maar overleg van te voren eens met een klant of relatie over je beoogde actie, voordat je ‘m lanceert. Is de boodschap en link helder? Snapt de klant wat je ermee wilt bereiken? Spreekt het aan? Je eigen enthousiasme is weliswaar je grootste kracht, maar kan ook je blinde vlek blijken te zijn.

Succes met de plannen!

paul@desmaakmakers.nl

www.desmaakmakers.nl


 

logotransperant1

Word lid van het snelgroeiende ondernemersnetwerk van C4B

Wat biedt Community4Business de ondernemer

Community4business is een ondernemers community die zorgt draagt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergroting, betrouwbare hulp, wij bieden hiervoor alle beschikbare tools:

✓ Profiel, Forum, E-learning, Groepen, Video Netwerk, Bloggen, Video Chat, Pay per view
✓ Adverteer onder +- 50.000 ondernemers op onze Social media accounts
✓ Netwerk meetings voor ondernemers
✓ Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor ondernemers
✓ Elearning platform met cursussen voor ondernemers
✓ Toegang ondernemerskennis met uit een lopende onderwerpen.

Dus meld je nu aan lidmaatschap basis is geheel gratis!

Wordt nu lid

Please follow and like us:
Community4businessInhakers: wees authentiek, doe wat bij je past

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =